Stickerboek Koningsdag

stickerboek koningsdag tilburg

Stickerboek Koningsdag

Hoe betrek je kinderen op een leuke manier bij erfgoed? Maak ze gek met stickers!

In opdracht van Stadsmuseum Tilburg bedacht ik het stickerboek ‘Op zoek naar de wortels van Oranje’ en gaf ik leiding aan dit bijzondere project.

Aanleiding was het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg tijdens Koningsdag 2017. Alle 10.000 basisschoolleerlingen (groep 5 t/m 8) van de gemeente Tilburg ontvingen dit doe- en kijkboek. Hoofdfiguren in het stickerboek zijn de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Zij trekken door Tilburg en leren zo de stad kennen waar hun voorvader Koning Willem II zo dol op was. Ze ontdekken hun Tilburgse ‘roots’, de wortels van Oranje.

Hoogtepunt was natuurlijk de overhandiging van het boek aan Amalia

De leerlingen konden gedurende drie weken twintig gratis stickers verzamelen via verschillende uitgiftepunten in de stad. Onder de stickers bevonden zich drie Gouden Stickers en twaalf Zilveren Stickers waarmee mooie prijzen waren te winnen voor de schoolklas van de vinder.

Stadsmuseum werkte in dit project tot volle tevredenheid samen met een breed scala partijen: T-Primair, Bibliotheek Midden-Brabant, ContourdeTwern, Quiet Community, Ontdekstation, Regionaal Archief Tilburg, Factorium, Albert Heijn en voetbalclub Willem II.

Ook was er veel persaandacht. We haalden NOS Radio1, Jeugdjournaal, EenVandaag, Omroep Brabant en Brabants Dagblad. Maar het belangrijkste is uiteraard dat veel kinderen plezier beleefden aan het boek en iets meer te weten kwamen over de band tussen het koningshuis en Tilburg. Hoogtepunt was natuurlijk de overhandiging van het boek aan prinses Amalia tijdens haar bezoek aan de stad.

stickerboek koningsdag tilburg

interesse gewekt?